Sexspalt.

2019-08-20 16:45
Har du också  frågor om sex? Mejla vår sexolog  Karina Bäckström på sexspalten@etc.se
Har du också frågor om sex? Mejla vår sexolog Karina Bäckström på sexspalten@etc.se
Puffetikett
Dagens ETC

”Jag vill få tjejer att komma genom oralsex”

Sexologen Karina Bäckström svarar veckans frågeställare: ”En del föredrar direkt på, andra att man smeker eller slickar på sidan, ovan- eller nedanför, vissa gillar mjukt och andra hårt.”

Fråga: Hej! Jag är en heterokille som skulle kalla mig själv ”giver”, alltså jag gillar att ge mycket i sängen. Framför allt gillar jag att ge oralsex. Men problemet är att trots att jag försöker så verkar de flesta tjejer ändå inte få orgasm när jag ger oralsex. Kan det bero på att jag egentligen inte vet var klitoris sitter, eller att jag är får hård/mjuk i min beröring och slickande? Tacksam för svar!

Svar: Det är svårt att svara på om du vet var klitoris sitter eller inte, det beror ju helt och hållet på var du slickar. Klitoris är dock betydligt större än vad de flesta tror, vi ser nämligen bara en liten del av den. Det som slarvigt kallas klitoris är egentligen bara klitorisollonet som sitter högt upp där de yttre och inre blygdläpparna möts. Resten av klitoris sitter på insidan och är som två skänklar som går ut på var sida. (Googla gärna klitoris 3D så får du en bild av hur hela klitoris ser ut.) På grund av detta kan det variera hur och var en person med klitoris vill bli stimulerad. En del föredrar direkt på, andra att man smeker eller slickar på sidan, ovan- eller nedanför, vissa gillar mjukt och andra hårt.


Prenumerera på Dagens ETC:s nyhetsbrev

 

Du får helt enkelt utforska tillsammans med din sexpartner vad som funkar. Du kan variera hur hårt, hur snabbt eller långsamt eller var du slickar, och du kan testa att nafsa, suga, använda tungspetsen eller en bredare tunga när du ger oralsex. Det är inte ovanligt att det krävs lite mjukare beröring och lugnare tempo i början för att sedan öka tempo och tryck när upphetsningen stiger. Många kan också uppskatta att bli smekta med fingrar runt och i slidan eller anus.

Som du märker finns igen enkel patentlösning på hur man ger oralsex. Att nå orgasm är i allra högsta grad ett sampel där man behöver kommunicera vad som funkar och vad som känns bra.

Om man kombinerar oralsex med samlag kan det vara olika om det funkar att komma före eller efter. Vissa kan ha svårt att komma före samlag medan vissa kanske inte alls kan komma efter. Om någon av dina sexpartners generellt har svårt att få orgasm kan det vara bra att skippa simultant oralsex och i stället turas om. Den så kallade 69:an ser häftig ut på film men är inte så lyckad om man har svårt att få orgasm. Det kan bli för mycket att både koncentrera sig på den egna njutningen samtidigt som man ska försöka göra det skönt för den andre. Alla kommer inte av oralsex heller, kanske behöver man avsluta med fingrar eller en vibrator för att nå orgasm även om oralsexet varit väldigt bra. Och slutligen får vi komma ihåg att inte alla gillar oralsex.

DIGITAL PRENUMERATION

TVÅ VECKOR GRATIS!

Läs alla artiklar från Dagens ETC utan kostnad första två veckorna. Därefter är priset 199 kronor/månad. Ingen bindningstid. Du får dessutom Dagens ETC direkt till din mejl, alla dagar i veckan. Beställ för att läsa direkt.

Genom att klicka på ”Prenumerera” godkänner du prenumerationsvillkoren och samtycker till att ETC-företagen hanterar dina personuppgifter