Enkät.

2020-04-08 12:35
Puffetikett
Dagens ETC

Så gör vi för att få en paus från pandemin

Njuta av solen, läsa böcker och umgås med djur. Med ett intensivt informationsflöde om den pågående pandemin är det viktigt att också släppa taget och tänka på något annat än stund. Dagens ETC tog med frågan ut på stan.

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på Dagens ETC!
Om du redan är det loggar du in här.

Betala per vecka

Från

39 kr

Beställ här!

Din prenumeration på Dagens ETC förnyas varje vecka. Avsluta när du vill.

Betala per månad

Från

139 kr

Beställ här!

Din prenumeration på Dagens ETC förnyas varje månad. Avsluta när du vill.

Mattias Andersson

42 år, Mora, kock

– Jag tänker på att väldigt många andra sjukdomar är farligare. Hepatit C till exempel. Det är mer ­vardagligt men lika dödligt. Annars försöker jag inte tänka på det, jag bryr mig inte faktiskt.

Mikael Kalmenstam

42 år, Kungsholmen, rektor

– Jag gör inte så mycket annat tyvärr. Jag jobbar på skola så det är det enda jag gör. Nu är det påsklov, jag ska försöka att inte fundera så mycket.

Tomas Granlund

31 år, Mora, lackerare

– Jag kollar inte nyheter, kollar inte tv och lyssnar inte på radio så jag berörs inte. Behöver jag tänka på annat så kollar jag nån serie.

Qendrese Hyseni

27 år, Vasastan, software developer

– Jag tar en promenad eller läser en bok. Jag jobbar mycket också och försöker hålla mig sysselsatt. Jag försöker också att mata mitt sinne med positiva tankar. Det kanske kan bli så att vi kommer ur den här krisen friare från stress och kan se vad som verkligen betyder något i livet.


Prenumerera på Dagens ETC:s nyhetsbrev

 

Khiazar Sadik

64 år, Kista, stationsvärd

– Virus är ingenting, det kommer och går. Det kommer försvinna men det kommer ta mycket folk och det är förstås inte bra. Jag jobbar för att tänka på annat, och tar rast tio minuter, går ut och sitter i solen och kopplar av, tittar på folk, tänker på annat. Jag tänker inte på viruset då, jag är borta någon annanstans.

Stina Wollter

55 år, Uppsala, konstnär, författare, kroppsaktivist

– När jag skriver min bok är jag någon annanstans än i oron även om ljudet av mina egna andetag emellanåt kan föra mig tillbaka dit. Och när min dotter gör yogapass inomhus eller träningspass utomhus med mig – då lyckas hjärnan stilla sig. Mat­lagning och sällskapsspel har ju också blivit en fristad på ett nytt sätt.

Gisela Brunner

82 år, Lidingö, pensionär

– Sitter här i solen. Kul och avslappnande att få vara tillsammans med mina barn och barnbarn, jag får inte träffa dem inomhus nu.

Aron Sundelius

35 år, Söderort, mångsysslare

– Jag gör inget istället, jag tar dagarna som de kommer och lever som vanligt. Jag försöker att inte oroa mig, det är ödet som får bestämma. Jag gör meditation över ­andningen varje dag så jag tror att jag har bra immunförsvar.

Sanne Stenberg

58 år, Huddinge, säljare butik

– Katter. Jag tycker mycket om katter. Nu har jag precis förlorat min katt, men vi har en grannkatt så den brukar jag sitta och titta efter. De gör mig glad, djur.